Bahasa: EN | BM |

Mengenai Kami

Mengenai Kami
SEJARAH KITA
Shenion Home Discovery telah diasaskan pada tahun 1994 oleh pengarah kami Encik Lim Boon Choy. Menurut En.Lim, syarikat itu mula ditubuhkan di lot kedai dengan menjual jubin sahaja. Empat tahun selepas menubuhkan Shenion Home Discovery, perniagaan itu berkembang pesat dan Mr.Lim memutuskan untuk berpindah ke syarikat ke bangunan yang menjadi ibu pejabat kami sekarang, kerana ia mempunyai ruang yang lebih besar untuk bilik pameran kami dan lebih banyak ruang untuk kami mengatur stok kami. Kini, Shenion Home Discovery meliputi jubin tempatan, jubin import, mozek kaca, asrama, jubin kayu, batu semula jadi dan tiruan dan juga produk bilik mandi dan dapur seperti dapur, sinki, paip, mangkuk tandas dan produk lain yang berkaitan.
Dengan pengiktirafan daripada pelanggan dan pertumbuhan pesat kami telah membuktikan bahawa Shenion Home Discovery tidak pernah gagal untuk menyampaikan produk unik dan permintaan tinggi kepada pasaran dan baru sahaja menyediakan lebih daripada 40 cawangan di semenanjung barat Malaysia dan banyak lagi yang akan datang.

Hari ini, Shenion Home Discovery telah meningkat menjadi salah satu peneraju pasaran juga, mempunyai lebih 1,000 jenis produk dan melayani lebih 500,000 pelanggan di seluruh pasaran Malaysia.
“Shenion Home Discovery hanya menyediakan pilihan yang tepat untuk rumah tahan lama anda untuk anda dan orang tersayang anda.”
Mr. Lim Boon Choy
Pengarah Shenion Home Discovery Sdn Bhd
Dalam tempoh 25 tahun, perniagaan syarikat berkembang daripada hanya sebuah lot kedai kepada sejumlah 40 dan lebih cawangan dan sejumlah 150 kakitangan di seluruh Malaysia Barat. Matlamat Encik Lim adalah untuk menempatkan cawangan kami di setiap negeri di Malaysia, termasuk Sabah dan Sarawak pada tahun 2025. Matlamat utama untuk Shenion Home Discovery SDN BHD adalah untuk menyediakan pelanggan dengan reka bentuk trend dan produk berkualiti tinggi dan berharap untuk menyediakan di sekurang-kurangnya tiga cawangan di setiap negeri untuk menyediakan produk dan perkhidmatan kami kepada pelanggan kami pada bila-bila masa dan di mana sahaja.